Wie zijn wij

De personen betrokken bij Le Grand Advies zijn:

Foto van Julie

Julie le Grand
Onderwijs- en ontwikkelingspsycholoog
Foto van Joca

Joca le Grand
Onderwijs- en ontwikkelingspsycholoog
 
Foto van Renťe

Renťe KoŽter
Pedagoog
Foto van GabriŽlle

GabriŽlle Siebenheller
Psycholoog in opleiding
 
Achtergrond
Le Grand Advies is in 2000 opgericht door Julie en Joca le Grand, beiden onderwijs- en ontwikkelingspsycholoog, moeder van 3 kinderen en zussen van elkaar.

Ons pand aan de Rotterdamseweg biedt zowel de cliŽnten als voor onszelf de rust en de ruimte om prettig te werken. We werken met een vast team, zodat onze cliŽnten de persoonlijke zorg, aandacht en kwaliteit kunnen krijgen die nodig is. Daarbij kijken we graag met een positieve instelling en luisteren naar de cliŽnt...de nadruk niet ligt op het probleem, maar vooral op mogelijke oplossingen.

AD(H)D, hoogbegaafdheid, PDD-Nos, Asperger, dyslexie, motivatieproblemen etc. kunnen je schoolloopbaan, studie en/of je leven behoorlijk beÔnvloeden. School en studie is voor jongeren en jongvolwassenen een centrale dagbesteding. Het is dus belangrijk dat het daar goed gaat, zodat je de ruimte en energie krijgt om ook te kunnen groeien op andere gebieden. En natuurlijk is er ook aandacht voor sociale vaardigheden, hoe het met je gaat, andere verplichtingen of stressfactoren en dingen waar je tegen aan loopt en graag hulp bij krijgt. Scholieren, studenten of hun ouders schakelen ons in als de studie en/of dingen er omheen, om wat voor reden dan ook, niet soepel verloopt. Anderen vragen om preventieve hulp, om een goede start te maken op school of universiteit. Ook (jong)volwassenen die niet (meer) studeren, kunnen terecht voor begeleiding. Het gaat er niet om of er iets mis gaat of is gegaan, maar dat je ontdekt wie je bent en hoe je het beste uit jezelf kunt halen.

Afhankelijk van de vraag kunnen we diagnostiek, begeleiding of een training inzetten. Bij twijfel over niveau, profiel- of studie(her)keuze ben je bij ons ook aan het juiste adres.

In de loop der jaren hebben we een divers pakket aan trainingen voor verschillende doelgroepen ontworpen. Zo wordt bijvoorbeeld (Cito)toets- en brugklastrainingen voor groep 7 en 8, Sociale vaardigheden en studievaardighedentraining voor pubers en een training effectief studeren voor studenten gegeven. Ook een training op maat, een E-learningmodule of een lezing behoren tot de mogelijkheden.

Alle hulp start met een vrijblijvend intakegesprek. Als er een indicatie voor zorg is afgegeven, is financiering mogelijk vanuit PGB of Zorg in Natura.