Wie zijn wij

De personen betrokken bij Le Grand Advies zijn:

Foto van Julie
Julie le Grand
Onderwijs- en ontwikkelingspsycholoog
Foto van Joca
Joca le Grand
Onderwijs- en ontwikkelingspsycholoog
 
Foto van Renťe
Renťe KoŽter
Pedagoog
Foto van Dainira
Dainira Mota Lopes
Psycholoog in opleiding
 
Achtergrond
Le Grand Advies is in 2000 opgericht door Julie en Joca le Grand, beiden onderwijs- en ontwikkelingspsycholoog en moeder van 3 kinderen. Hun pand aan de Rotterdamseweg biedt zowel de cliŽnten als henzelf de rust en de ruimte om prettig te werken. Ze werken met een vast team, zodat hun cliŽnten de persoonlijke zorg, aandacht en kwaliteit kunnen krijgen die nodig is. Ze kijken met een positieve instelling en luisteren naar de cliŽnt, waarbij de nadruk niet ligt op het probleem, maar vooral op mogelijke oplossingen.

AD(H)D, hoogbegaafdheid, PDD-Nos, Asperger, dyslexie, motivatieproblemen etc. kunnen je schoolloopbaan, studie en/of je leven behoorlijk beÔnvloeden. School en studie is voor jongeren en jongvolwassenen een centrale dagbesteding. Het is belangrijk dat het daar goed gaat, zodat ze ook kunnen groeien in hun sociale vaardigheden, lekker in hun vel zitten en zich verder kunnen ontwikkelen. Scholieren, studenten of hun ouders schakelen Le Grand advies in als de studie en/of dingen er omheen, om wat voor reden dan ook, niet soepel verloopt. Anderen vragen hen om preventieve hulp, om een goede start te maken op school of universiteit. Ook (jong)volwassenen die niet (meer) studeren, kunnen terecht voor begeleiding. Het gaat er niet om of er iets mis gaat of is gegaan, maar dat je ontdekt wie je bent en hoe je het beste uit jezelf kunt halen.

Afhankelijk van de vraag kunnen Joca en Julie diagnostiek, begeleiding of een training inzetten. Bij twijfel over niveau, profiel- of studie(her)keuze ben je bij hen ook aan het juiste adres.

In de loop der jaren hebben ze een divers pakket aan trainingen voor verschillende doelgroepen ontworpen. Zo wordt bijvoorbeeld Sociale vaardigheden- en studievaardighedentraining voor pubers en een training effectief studeren voor studenten gegeven. Ook een training op maat, een E-learningmodule of een lezing behoren tot de mogelijkheden.

Alle hulp start met een vrijblijvend intakegesprek. Als er een indicatie voor zorg is afgegeven, is financiering mogelijk vanuit PGB of Zorg in Natura.