Testen

Testen maken het mogelijk om in een korte tijd een helder beeld te krijgen van een persoon. Als er sprake is van een probleem kan dat worden vastgesteld of juist uitgesloten, waarna hulp op maat kan worden geboden. Wij vinden het belangrijk om niet alleen te kijken naar het resultaat van het onderzoek, maar vooral ook concrete adviezen te geven. Voor sommige problemen die uit een onderzoek naar voren kunnen komen, kun je faciliteiten aanvragen op school of vervolgopleiding. Meer duidelijkheid zorgt vaak ook voor meer begrip en hulp van de buitenwereld en kan meer zelfvertrouwen of opluchting geven.

Bij een studie- en beroepskeuzeonderzoek worden capaciteiten, persoonlijkheid Ún interesse in kaart gebracht en wordt er ook gekeken naar eventuele studieproblemen. Aan de hand van de gegevens wordt een profielschets gemaakt, waar opleidingen bij gezocht worden. Daarbij geven wij studieadviezen en wordt ook duidelijk wat voor type onderwijs goed bij je past.

Onderzoek naar o.a.:
 • Capaciteiten/IQ (WISC-R/WAIS)
 • Studie- en beroepskeuze
 • Leerproblemen
 • Niveau- of profielkeuze
 • Schoolkeuze
 • Voor wie?
  Iedereen vanaf 6 jaar kan bij ons worden getest. Kinderen die vastlopen op school, ouders die een onafhankelijk advies willen over de schoolkeuze, schoolverlaters die niet weten wat ze willen worden, studenten die wat extra tips kunnen gebruiken op studiegebied, volwassenen die duidelijkheid willen over hun eigen capaciteiten en/of persoonlijkheid, enz enz... Om jezelf te laten testen hoeft er niet per definitie sprake te zijn van een probleem.

  Opzet van het onderzoek
  Elke test wordt individueel afgenomen. We starten om 9.00 uur en eindigen afhankelijk van de vraag met de lunch of in de loop van de middag. Bij concentratieproblemen kan de test over twee ochtenden verdeeld worden. De resultaten worden zo snel mogelijk verwerkt, zodat het adviesgesprek snel plaats kan vinden. We streven ernaar om dit een week na de onderzoeksdatum te laten plaats vinden. Na het gesprek sturen wij een uitgebreid verslag toe, om een en ander nog eens rustig na te kunnen lezen.