Specialistische begeleiding - AD(H)D
Als je AD(H)D hebt, is plannen en organiseren vaak niet je sterkste punt. Het maken van een overzichtelijke en realistische planning, waarin we alle dagelijkse activiteiten en verplichtingen meenemen is altijd een eerste stap. Vaak zien we dat (on)rust op studiegebied een groot effect heeft op het algemene welbevinden. Aandacht voor sociale onhandigheid en/of incidenten, maar ook hoe je je dagelijkse verplichtingen zo handig mogelijk kunt aanpakken, is een belangrijk aspect van de begeleiding.

Doordat we met een klein team van deskundige mensen werken is het contact met de cliënt heel persoonlijk, we kennen de achtergrond en de aandachtspunten. Hierdoor signaleren we snel als zich problemen voordoen en kan hulp op maat geboden worden. Het is ook mogelijk om bij ons in de studieruimte te komen werken, waarbij wat vaker even kort overleg mogelijk is en/of inhoudelijke hulp. Voor scholieren en studenten met AD(H)D geeft het rust en regelmaat en een laagdrempelige ingang voor verdere hulp.

Om AD(H)D te diagnosticeren werken wij samen met de specialisten van Pietje Bell. Wij verzorgen met hen ook trainingen en/of begeleiding voor ouders.