Studenten - Training Effectief studeren
Met deze training helpen we studenten om inzicht te krijgen in de verschillende manieren van studeren. Om je studie meteen goed op de rails te zetten (en te houden) is het van belang om goed te kunnen plannen, de juiste studietechnieken te gebruiken en je bewust te worden welke studiemethode voor jou wel of niet werkt. De groep bestaat uit maximaal 15 studenten. Binnen deze groep is er ook tijd en aandacht voor individuele verschillen. Vanwege de invoering van het Bindend Studie Advies in 2009 is deze training in opdracht van de TU Delft ontwikkeld om studenten meer inzicht te geven in hun studiegedrag en nieuwe studietechnieken aan te leren.

Wanneer?
De training Effectief studeren wordt een aantal keer per jaar gegeven. Deze bestaat uit 4 avondbijeenkomsten van 2,5 uur. Inschrijven kan via TU Career & Counselling Services. Ook HBO-studenten krijgen de mogelijkheid om zich aan te melden. Eerstvolgende training start in periode 2 (november 2018).

Wat kun je verwachten?
Aan bod komen onderwerpen als planning, metacognitie (weten wat je kan, wie je bent), studieproblemen (uitstelgedrag, concentratie, motivatie, leerproblemen), studievaardigheden (mindmap, samenvatten, snellezen etc.) en de voorbereiding op tentamens.

Eerstejaars 3mE
De training Effectief studeren is ook aangepast voor en opgenomen als E-module in het eerstejaars curriculum van de studierichtingen van de faculteit 3mE.

Op maat
Bovengenoemde trainingen kunnen ook op maat gemaakt worden voor andere studierichtingen (HBO en WO). Wij informeren u graag hierover.